Χρήσιμες πληροφορίες

Τι να περιμένετε στην 1η Συνάντηση

Στο πρώτο σας ραντεβού, η βοηθός μας θα σας καλωσορίσει και θα συμπληρώσει στο ιατρικό αρχείο τα προσωπικά σας στοιχεία. Ο Υπεύθυνος του κέντρου κ. Διονυσίου θα σας εξετάσει και θα ρωτήσει πληροφορίες για το ιατρικό σας ιστορικό, ενώ επίσης θα υπολογίσουμε με μετρήσεις τον όγκο του άκρου που πάσχει από λεμφοίδημα.

Ορισμένες ιατρικές φωτογραφίες είναι αναγκαίο να ληφθούν και θα σας προγραμματίσουμε να κάνετε ορισμένες απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις πχ. αιματολογικές εξετάσεις, λεμφοσπινθηρογράφημα και μαγνητική τομογραφία.

Τέλος ο γιατρός θα συζητήσει μαζί σας όλες τις μεθόδους αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος για τη δική σας περίπτωση και θα σας προτείνει την κατάλληλη και ενδεδειγμένη θεραπεία για το πρόβλημά σας.

Παρακαλούμε, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας:

  • Λίστα με τα φάρμακά σας,
  • Ενημερωτικά ιατρικά σημειώματα που αφορούν προηγούμενη θεραπεία,
  • Εργαστηριακές εξετάσεις που έχετε κάνει στο παρελθόν σχετικά με το λεμφοίδημα π.χ. Λεμφοσπινθηρογράφημα, MRI, CT ή Υπερηχογράφημα.

Ασθενείς που κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης ή εκτός Ελλάδας

Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα ευέλικτο πρόγραμμα επικοινωνίας, καθώς η πρώτη «επίσκεψη» με τον κ. Διονυσίου μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά (email, skype, Viber κλπ) ώστε να μην δεσμεύεστε να ταξιδεύετε πολλές φορές. Στην πρώτη αυτή «ηλεκτρονική» επίσκεψη λαμβάνουμε ένα πλήρες ιστορικό και προγραμματίζουμε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Έχοντας συλλέξει όλα τα ιατρικά στοιχεία, μπορούμε να κανονίσουμε το ταξίδι σας στη Θεσσαλονίκη και σε μια μέρα να γίνουν οι αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και η τελική εξέταση με τον κ. Διονυσίου όπου θα καθοριστεί η ενδεδειγμένη για εσάς θεραπεία.

pencilΣτο Κέντρο μας καλωσορίζουμε και αντιμετωπίζουμε ασθενείς από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς και σε μια επίσκεψη (1-2 ημερών) να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να καθοριστεί η ενδεδειγμένη θεραπεία.

Εάν είστε από μακρυά και έχουμε προϋπολογίσει την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης, αυτή μπορεί να λάβει χώρα την επόμενη μέρα, ή λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Το προσωπικό του Κέντρου μας μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τη μεταφορά σας στη Θεσσαλονίκη, τη διαμονή σε ξενοδοχείο και όλα όσα χρειάζονται ώστε να κάνουν τη διαμονή σας πιο άνετη. Όλοι οι ασθενείς μπορεί να μείνουν σε ένα από τα τοπικά ξενοδοχεία, διαμερίσματα ή ακόμα και στο νοσοκομείο μόνοι τους ή με ένα μέλος της οικογένειάς τους ή ένα φίλο αν το επιθυμούν. Έχοντας ένα μέλος της οικογένειάς σας ή έναν φίλο που θα σας φροντίσει κατά τη διάρκεια της παραμονής μετά την επέμβαση, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα.

Τυπικό πρόγραμμα για Μεταμόσχευση Λεμφαδένων ή Λεμφοφλεβικών αναστομόσεων

Παρακάτω περιγράφουμε ένα τυπικό πρόγραμμα για έναν ασθενή που υποβάλλεται σε μια Μεταμόσχευση Λεμφαδένων ή Λεμφοφλεβικές αναστομώσεις:

  • Προεγχειρητικός έλεγχος – Εξέταση από τον κ.Διονυσίου, Εργαστηριακές εξετάσεις, Αναισθησιολογική εκτίμηση
  • 1η ημέρα – Εισαγωγή στην κλινική, χειρουργική επέμβαση – Κινητοποίηση ασθενούς το απόγευμα
  • 2η ημέρα – Επανεξέταση από τον κ.Διονυσίου και αλλαγή των επιδέσμων
  • 3η ημέρα – Εξιτήριο και επιστροφή στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο

Η σύστασή μας προς τους ασθενείς είναι να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες. Για την περίοδο αυτή θα γίνονται καθημερινά φυσιοθεραπείες, επιδέσεις, ασκήσεις, τακτικές αλλαγές και επανεξετάσεις από την ιατρική ομάδα.

Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση ο κ. Διονυσίου θα σας δώσει τις ιατρικές οδηγίες, πριν επιστρέψετε στο σπίτι. Στο χρόνο αυτό μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε ιατρική βεβαίωση μπορεί να χρειαστείτε.

Μετά την επιστροφή στο σπίτι, θα παραμείνουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email για την αντιμετώπιση τυχόν αποριών ή ερωτήσεων που μπορεί να έχετε, καθώς και να μας στείλετε φωτογραφίες στους 3 μήνες μετά την επέμβαση. Μια επίσκεψη στο Κέντρο μας έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση θεωρούμε ότι είναι χρήσιμη, ενώ φυσικά, είστε ευπρόσδεκτοι να σας δούμε οποιαδήποτε στιγμή.

Συνήθως 15 ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση μειώνεται η ανάγκη για συχνές φυσιοθεραπείες και επιδέσεις αλλά συστήνεται να φοράτε ένα ελαστικό ένδυμα (μανίκι ή κάλτσα). Το ελαστικό ένδυμα πρέπει να το φοράτε καθημερινά για έξι μήνες.

Στην επανεξέταση έξι μήνες αργότερα θα σας δοθούν νέες οδηγίες είτε να σταματήσετε να φοράτε τα πιεστικά ενδύματα είτε να μειώσετε το χρόνο που τα φοράτε μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο. Οι περισσότεροι ασθενείς, έξι μήνες μετά την επέμβαση, δεν χρειάζεται να ξαναφορέσουν μανίκι ή κάλτσα.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας.